Beroepschauffeurs Beroepschauffeurs
Alles over het transportgebeuren (en overige zaken)
 
 FAQFAQ   ZoekenZoeken   GebruikerslijstGebruikerslijst   GebruikersgroepenGebruikersgroepen   RegistrerenRegistreren 
 ProfielProfiel   Log in om je privéberichten te bekijkenLog in om je privéberichten te bekijken   InloggenInloggen 

Ladingzekeren

 
Dit subforum is gesloten. Het plaatsen of bewerken van berichten of onderwerpen is niet mogelijk.   Dit onderwerp is gesloten. Het plaatsen of bewerken van berichten is niet mogelijk.    Beroepschauffeurs -> Handige tips
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
Scania 1015
Forum prutser
Forum prutser


Geregistreerd op: 25 Okt 2014
Berichten: 339
Woonplaats: Helmond (NL)

BerichtGeplaatst: 01-11-2014 09:32:36    Onderwerp: Ladingzekeren Reageren met citaat

Ladungssicherung (Duitstalig): http://www.ladungssicherung.de/rechtliche_grundlagen

Lashing Calculator (Engels): https://play.google.com/store/apps/details?id=com.transport.CargoCalc
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
cortrans
site admin


Geregistreerd op: 21 Okt 2014
Berichten: 12437
Woonplaats: Beverwijk

BerichtGeplaatst: 16-12-2014 16:55:09    Onderwerp: Lading Zekeren Reageren met citaat

Lading Zekeren

Goederenvervoer over de weg is de ruggengraat van het transport en de logistiek in Europa. Europa heeft niet enkel efficiŽnt goederenvervoer nodig, het moet ook veilig zijn. Om te zorgen voor nog veiliger goederenvervoer over de weg is het essentieel dat de ladingen op de juiste manier worden vastgezet.
Volgens een schatting kunnen tot 25 procent van de ongelukken waarbij vrachtwagens betrokken zijn worden toegeschreven aan een gebrekkige zekering van de lading. In verschillende Europese lidstaten bestaan regels voor het vastzetten van lading, maar hun inhoud en bereik is vaak verschillend, waardoor het voor internationale transportbedrijven erg moeilijk is om te weten wat de minimale eisen zijn voor het vastzetten van de lading voor een bepaald grensoverschrijdend transport.

Lading Zekeren
Vanaf eind 2002 hebben de industrie, de lidstaten en de Commissie praktische stappen ondernomen om de verkeersveiligheid te bevorderen, door de richtlijnen voor het zekeren van ladingen te ontwikkelen. Het huidige document is het resultaat van een meer dan drie jaar lange samenwerking van deskundigen.

Onderaan deze pagina kunt u het gehele boek in .pdf-vorm downloaden.

De 10 geboden van het lading zekeren

Hieronder volgt een korte lijst van belangrijke basisregels die altijd gelden, ongeacht de te vervoeren lading, en die onthouden of gerespecteerd moeten worden wanneer er een transport wordt uitgevoerd. Deze lijst staat niet op zichzelf. Ze moet worden aangevuld met de meer gedetailleerde informatie die u kunt vinden in het boek dat is uitgegeven door de IRU en die u onderaan deze npagian kunt downloaden.
Vergeet niet dat een lading die niet goed is vastgezet een gevaar kan zijn voor anderen en voor uzelf. Een slecht gezekerde lading kan van het voertuig vallen, een verkeersopstopping veroorzaken en andere weggebruikers verwonden of doden. Een slecht gezekerde lading kan u verwonden of doden bij hard remmen of bij een botsing. De besturing van een voertuig kan worden beÔnvloed door de manier waarop de lading is verdeeld en/of gezekerd op het voertuig, waardoor het moeilijker wordt het voertuig onder controle te houden.

Lading Zekeren
Sommige van de volgende tien geboden zijn in de eerste plaats bedoelt voor de chauffeur, omdat hij degene is die de lading fysiek vervoert naar haar bestemming en bijgevolg direct is blootgesteld aan de gevaren die bij het transport komen kijken:

Voordat het voertuig wordt geladen, dient u te controleren of de laadvloer, de voertuigopbouw en alle materiaal voor het zekeren van de lading ongeschonden en stevig zijn.
Zeker de lading zodanig dat deze niet kan wegschuiven, wegrollen, zich verplaatsen door trillingen, van het voertuig vallen of het voertuig doen kantelen.
Bepaal wat de zekeringmethode(s) is/zijn die het best is/zijn aangepast aan de kenmerken van de lading (opsluiten, fixeren, directzekeren, neersjorren, vastzetten met twist-locks of combinaties van deze).
Controleer of de adviezen van de fabrikant van het voertuig en van het materiaal om de lading te zekeren worden opgevolgd.
Controleer of het materiaal waarmee de lading wordt vastgezet is afgestemd op de omstandigheden die het zal ondervinden tijdens de reis. Noodstops, sterk uitwijken voor een obstakel, slechte weg- of weersomstandigheden moeten worden gezien als normale omstandigheden die zich waarschijnlijk zullen voordoen tijdens een rit. Het zekeringmateriaal moet deze omstandigheden kunnen doorstaan.
Telkens wanneer de lading wordt (af)geladen of opnieuw verdeeld, dient de lading nagekeken te worden. Controleer op overbelading en/of slecht gebalanceerde gewichtsverdeling voor het starten. Zorg ervoor dat de lading zodanig is verdeeld dat het zwaartepunt van de totale lading zo dicht mogelijk bij de lengte-as ligt en zo laag mogelijk wordt gehouden: zwaardere goederen onderaan, lichtere goederen bovenaan.
Kijk de zekering van de lading regelmatig na tijdens de reis, overal waar mogelijk. De eerste controle kan het best gedaan worden na enkele kilometers te hebben gereden, op een plaats waar veilig kan worden gestopt. Daarnaast moet de zekering ook worden gecontroleerd na hevig remmen of andere abnormale situaties tijdens het rijden.
Gebruik overal waar mogelijk materiaal dat de ladingzekering ondersteunt, zoals antislipmatten, loopplanken, banden, hoekstukken, enz.
Zorg ervoor dat de middelen waarmee de lading wordt gezekerd de vervoerde goederen niet beschadigen.
Rij soepel, dat wil zeggen: pas uw snelheid aan de omstandigheden aan om bruuske veranderingen van rijrichting en hevig remmen te vermijden.
_________________
gr. Cor

Zonder transport staat alles stil

Onderweg te spotten in de HEMA 25 en aanhanger 77 (als ik niet vrij ben)
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
trucker10
gebruiker


Geregistreerd op: 20 Okt 2014
Berichten: 2801

BerichtGeplaatst: 16-12-2014 19:30:55    Onderwerp: Reageren met citaat

Het is niet steeds mogelijk, om degelijk je lading te zekeren .
Aard van de lading , hangende lading ( vlees , kledij , .... ) big bags met rijstkoeken als deze naar de fabriek gaan om er een laag chocolade op aan te brengen .
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Berichten van afgelopen:   
Dit subforum is gesloten. Het plaatsen of bewerken van berichten of onderwerpen is niet mogelijk.   Dit onderwerp is gesloten. Het plaatsen of bewerken van berichten is niet mogelijk.    Beroepschauffeurs -> Handige tips Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum


Wilt u geen reclame op dit forum en genieten van extra voordelen? Klik dan vlug hier voor meer informatie!
 

Powered by phpBB
immo op Realo
Maak snel, eenvoudig en gratis uw eigen forum: Gratis Forum